Aproximativ 1 minute timp de citire

In urma cu scurt timp Google, a facut oficala implementarea butonului + 1 in paginile web. Functia  butonului + 1 este oarecum asemanatoare cu functia Like de la Facebook , doar ca acesta va servii la afisarea rezultatelor unor pagini in rezultatele motorului de cautare pentru grupul de prieteni a celui care foloseste aceasta functie, de “votare” a continutului de calitate. In traducere liberea butonul +1 Google ar putea fi “e interesant” sau “merita sa arunci o privire”; traducerea Google din engleza a cuvintelor “this is pretty cool” si ”you should check this out“.

Acesta este un nou instrument social de la Google, venit la scurt timp dupa ce a fost introdusa optiunea de blocarea a unor site-uri, ce nu corespund cerintelor utilizatorilor (create pentru spam)

Utilizarea acestei functii este posibila doar pe baza un cont activ pe google (de exemplu o adresa de email pe gmail ). Pentru a vedea exact efectele + 1 in afisarea rezultatelor unor cautari, am implementat si noi aceasta functie in cadrul acestui blog si pe detaliile proiectelor din portofoliu web design , vezi exemplu :  detalii proiect SilkMart .

Pentru cei care doresc sa isi implemteze acest buton in pagina web accesati : http://www.google.com/webmasters/+1/button/index.html

Cosmin Daraban

CEO la Gomag
18 ani experienta online
Din 2005 CEO & Cofondator SilkWEB & Gomag.
Scriu din experienta despre marketing in ecommerce,
optimizare rata de conversie, crestere trafic si vanzari (SEO, SEM & UX)
Implicat in lansarea si dezvoltarea a peste 650 de magazine online din nise diferite.

Comments

comments