Cei care ma cunosc si citesc blogul, la fel si clientii activi din portofoliu, stiu ca sunt adeptul lucrurilor corect facute din toate punctele de vedere. Acest mod de lucru si abordare a multor situatii implica mai multe ore de munca a caror rezultate se vad ceva mai tarziu decat in cazul abordarii de genu „las ca e bine, merge si asa, am vazut cum fac ceilalti deci putem face si noi” etc.
Da prietene, „smecheriile astea online” sunt misto si cum suna si cand le aplici, dar mai ales cand vezi rapid rezultatele. Pot spune ca acesta este unul din motivele pentru care multi se lasa dusi de valul internetului si uita de adevarata lor preocupare in business-ul lor. Pe acest subiect trebuie sa citesti un articol recent : Cum Te Identifici Tu In Social Media.
Inainte de a pune in practica toate tips & tricks, despre care ai auzit si le-ai citit numai tu stii pe unde, aminteste-ti vechiul proverb care spune ca „ulciorul nu merge de multe ori la apa” asa ca ai sanse mari ca mai devreme sau mai tarziu sa suporti consecintele asupra activitatii tale.
Articolul de azi indreapta tunurile spre pleava internetului, cei mai lenesi din sistem, cei indragostiti de functia copy-paste si chiar ma bucur sa vad ca proiectele lor pur si simplu dispar din online ( da, dispar de tot din Google, nu sunt doar penalizate).
Google Sterge Rezultatele Din Cautari

rezultat sters din google
Ca răspuns la o plângere ce am primit-o conform legii US Copyright „Digital Millenium” , am şters 1 rezultat(e) de pe această pagină. Dacă doriţi, puteţi citi plângerea DMCA care a cauzat ştergerea(ile) la ChillingEffects.org. ( am scos link-ul pentru ca cel afectat de aceasta plangere nu s-a folosit de textele din SilkWEB, iar plangerea a fost facuta de care alte companii)
Aceasta plangere a venit din partea celor a caror continut din site a fost practic furat si pus intr-un site, care acum este eliminat din rezultatele Google.
Furtul de continut e o problema veche si cunoscuta in online, motiv pentru care in 2011 Google a pus la dispozitia utilizatorilor de internet un formular de raportare al acestor practici incorecte. Cei care doresc sa raporteze eliminarea continutului din Google pot accesa acest link.
Dupa cum se vede in urmatoarea imagine preluata din raportul de transparenta a informatiei oferit de Google, numarul solicitarilor pentru eliminarea adreselor URL din cautari este intr-o mare si continua crestere.
Statisticile din ultima luna spun asa :
- 19.725.680 Adrese URL pentru care s-a solicitat eliminarea
- 34.499 Domenii indicate
- 3.047 Proprietari drepturi de autor
- 2.076 Organizatii care au trimit semnalari
In aceste solicitari de eliminare a adreselor URL din Google, nu sunt incluse si cererile asupra clipurilor din produsele lor YouTube sau Blogger. Mai multe informatii poti sa vezi pe pagina oficiala.
Afla Cine Iti Copiaza Informatiile Din Site
E nasol cand cineva iti copiaza textele puse de tine in site, dar cand acestia apar in fata ta pe rezultatele din Google e de-a dreptul enervant si imposibil, ai spune. Google este un sistem informatic care mai poate avea scapari, motiv pentru care ai vazut ca pune la dispozitie mai multe modele de raportare a unor tactici ilegale duse de concurentii tai.
Folosind copyspape.com afli rapid pagini cu un continut ca si al tau, continut de cele mai multe ori foarte putin modificat de catre cei care il utilizeaza.
Ce poti sa faci in acest caz ?
Foarte simplu, intri pe site-ul respectiv, verifici mai atent continutul, dupa care ajungi la pagina de contact si ii scrii un mail respectivului sau il suni.
Eu in trecut prima data am incercat sa iau legatura telefonic cu respectivii, iar daca nu exista un numar de telefon in site sau in datele puse la dispozitie de ROTLD, trimiteam un email mai formal :). Inainte de toate mi-am facut o baza de date (black list) cu aceste site-uri, adresa URL, date de contact, data la care l-am contactat, data la care am zis ca revizuiesc site-ul pentru a vedea modificarile, coloana cu status-ul actual (rezolvat sau nu).
PROMIT ca de acum sa verific lunar ce se mai intampla cu continutul UNIC creat pe SilkWEB si sa-i raportez pe toti cei care se folosesc de el fara a cere acordul.
Algoritmii motoarelor de cautare sunt intr-o continua imbunatatire, iar raportarile venite de la utilizatori cu privire la diferite tactici de manipulare a rezultatelor sau furturi de continut ajuta si ele la aceste imbunatatiri.
Azi, pe internet, prin continutul tau, nu arati lumii doar ca esti prezent online, trebuie sa arati ca esti diferit de restul. Trebuie sa-ti descrii produsele si serviciile intr-un mod mult mai profesional, altfel de ce clientii tai ar cumpara de la tine ?
O informatie unica prezentata pe un site, ofera practic o abordare unica in fata unui nou client, care intr-un articol mai vechi am vazut ca duce o adevarata munca de cercetare pana cand se hotaraste sa cumpere de la tine. Pentru mai multe informatii Afla Traseul Unui Vizitator Pana La Stadiul De Client.
Sfatul meu: Gandeste-te de doua ori inainte de a copia continutul din paginile concurentilor, pentru ca risti sa fi penalizat de Google pentru continut duplicat sau chiar proiectul tau sa fie eliminat din rezultatele cautarilor, ba mai mult ii arati acestuia ca esti mai slab decat el, pentru ca tu furi de la el, nu invers.
Sfaturi pentru cei care au fost eliminati din rezultatele cautarilor pentru astfel de practici sunt, dar refuz sa le dau :), tot ce pot sa spun e : apuca-te de lucruri serioase si gandeste pe termen lung !
- Concurs pe Facebook – Sfaturi si idei pentru o strategie de succes - aprilie 22, 2019
- Mituri despre SEO, Optimizare si Link Building - martie 20, 2019
- Cum atragi backlink-uri tari pe nisele „plictisitoare” - februarie 19, 2019
Foarte util acest articol! Felcitari:D
Merci merci 😉
Nu ai ptr ce!
Foarte util articolul.
De asemenea daca nu se raporteaza direct la google se poate folosi si http://web.archive.org/ pentru a demonstra unde a fost publicat prima oara continutul.
In general ii corect articolul pentru ca majoritatea oamenilor nu specifica licenta sub care se afla continutul publicat de ei, cea ce implicit inseamna „all rights reserved”. Poate totusi ar fi interesant de scris un follow-up despre „cum sta treaba cu copyright-ul” si „ce-s alea licente de copyright?”.
Ar fi interesat de o colaborare (guest post, etc) pe aceasta tema? O prezentare care am facut pe aceasta tema gasesti aici: https:// docs.google.com/presentation/d/19mpJfNGAXxOvKn_MwwjwqvvmmPwME3QFbJPaaeBKutw/edit?usp=sharing
Sarbatori fericite!
Attila
Si eu am raportat multe siteuri, mai bine zis bloguri aparute peste noapte. Am facut cerere si s-a rezolvat problema foarte repede. Un articol foarte la subiect, voi scrie si eu un articol despre aceasta treaba, e chiar utila.
la inceput recunosc ca am primit si eu un astfel de mesaj in Webmaster Center. Nu era copiat articolul, dar la o camparatie mai atenta se putea vedea ca ma dezbat aceleasi idei ca si celalat website. Era unul dintre primele mele articole scrise asa ca l-am sters, mi-am cerut scuze de la autorul original al articolului si de atunci numai articole proprii scriu. De ceva timp Google incepe sa imi trimita si din ce in ce mai multi vizitatori asa ca cea mai buna strategie este „lent dar sigur” :)))