Daca citesti acest articol inseamna ca stii deja ce este Google Adwords si ce oportunitate de promovare este pentru afacerea ta. In cateva cuvinte, Adwords este un instrument puternic prin care ajungi repede la potentialii tai clienti, la persoane care isi arata interesul pentru produsele sau serviciile tale. Prin anunturile text, grafice sau video atragi persoane interesate de produsele tale, iar pe landing page ii cuceresti.

Prin Adwords vrei, bineinteles, sa obtii rezultatele cele mai bune si sa platesti cat mai putin si de aceea trebuie sa iti structurezi bine contul si campaniile si sa le optimizezi continuu. In acest scop, noi iti oferim 5 pasi elementari pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a avea succes in Adwords intr-un infografic pe care e bine sa il ai la indemana 😉

In Adwords trebuie sa incepi orice demers prin Stabilirea Obiectivelor. Vrei ca vizitatorii sa cumpere ceva de pe site, sa se aboneze la newsletter, sa isi instaleze o aplicatie? Vrei sa iti faci cunoscut brandul si serviciile? Alege de la inceput obiectivul principal al campaniilor! Dupa aceea, trebuie sa alegi canalul pe care vrei sa te promovezi. Din nou, trebuie sa faci alegerea in functie de obiectivele campaniilor. Pe reteaua de cautare afisezi anunturi text persoanelor care isi arata interesul pentru produsele sau serviciile tale, in timp ce pe reteaua de Display afisezi reclame de tip text, banner sau video pe site-uri diverse din reteaua Google. Este recomandat sa te promovezi pe toate canalele pentru un impact mai mare.

In setarea campaniilor trebuie sa alegi locatia utilizatorilor, limba vorbita de acestia, bugetul alocat campaniei pe zi, costul pe click, dispozitivele vizate, orarul de afisare al anunturilor si optiunile de licitare.

Urmeaza sa organizezi campaniile iar aici trebuie sa imparti totul in functie de o anumita tema. Astfel, fiecare grup de anunturi va contine cuvinte cheie relevante pentru anuntul afisat care sa conduca pe un landing page la fel de relevant. Pentru aceasta relevanta (cuvant de baza in Adwords) vei fi rasplatit cu un Quality Score mare si un cost pe click mai mic.

In etapa de masurare a rezultatelor trebuie sa urmaresti performantele campaniilor si sa identifici cele mai bune rezultate, pentru a te focusa in special pe acestea. Iar in optimizarea campaniilor, trebuie sa cauti mereu cuvinte cheie noi pe care sa le targetezi si cuvinte negative pe care sa le excluzi,  sa creezi campanii noi pe alte device-uri sau campanii de remarketing si sa opresti campaniile, anunturile sau cuvintele care nu iti aduc rezultatele dorite.

infografic promovare google adwords

Pentru preluarea acestui infografic 5 Pasi Pentru Campanii de Succes in Google Adwords, poti utiliza urmatorul cod:

<a href=”http://www.silkweb.ro/blog/infografic-5-pasi-pentru-campanii-de-succes-in-google-adwords/” title=”infografic google adwords”><img src=”http://www.silkweb.ro/blog/wp-content/uploads/2015/04/infografic-promovare-google-adwords.jpg”  alt=”infografic google adwords” title=”infografic google adwords” width=”800″ height=”5525″></a>

Acestia sunt 5 pasi elementari pe care trebuie sa ii parcurgi pentru o promovare de succes in Google Adwords. 

Cosmin Daraban

Comments

comments