Aproximativ 3 minute timp de citire

Multi dintre proprietarii de magazine online active, cu siguranta au auzit de sistemul de afiliere oferit de 2Parale. Cei care inca nu l-au testat, acum pot afla informatii importante preluate chiar de la afiliati, cei care promoveaza diferite magazine online si fac bani din comisioanele primite in urma vanzarilor generate.

Portretul Afiliatului din Romania

Generatia celor care fac bani online prin marketing afiliat, e formata in principal din tineri cu varsta intre 18 si 34 de ani, cu studii superioare (universitare si post-universitare), necasatoriti si de sex masculin. Bucuresti conduce in topul regiunilor in care locuiesc afiliatii, cu 24%, fiind urmat la mare distanta de judetele Iasi si Timis. Mai bine de trei sferturi (82%) dintre afiliati castiga bani de acasa si jumatate dintre ei au inceput afilierea in 2013. Pentru a se informa, precum si pentru a invata mai multe despre marketingul online, afiliatii citesc cu precadere site-uri specializate de marketing online din .ro, retele sociale si bloguri romanesti.

Cum Se Castiga Bani din Afiliere

Cei mai multi afiliati castiga lunar sub 100 de lei, insa 5% dintre ei reusesc sa obtina in fiecare luna mai bine de 2.500 de lei prin aceasta metoda de promovare online, mult peste valoarea salariului mediu din Romania. Aproape un sfert dintre respondenti se bazeaza exclusiv pe castigurile din afiliere si nu au alte surse de venit. Mai bine de jumatate dintre afiliati reinvestesc diverse sume pentru a atrage castiguri si mai consistente. Aproape o treime reinvestesc intre 1% si 20% din veniturile din afiliere, iar 11% chiar si peste 61% din castiguri. Mai multe informatii sunt in infograficul de mai jos. Toate cifrele din infografic reprezinta procentul din numarul de respondenti care au optat pentru raspunsul respectiv. Unele intrebari din chestionar au avut raspuns multiplu, iar procentele sunt aproximate pentru a exclude zecimalele.

De Unde Vin Banii

Clasamentul domeniilor promovate de afiliati este condus de magazinele online si advertiserii din Fashion, cu 54%. Electronice (52%), IT&C (48%), Carti (39%) si Cosmetice (39) sunt si ele domenii de top in preferintele afiliatilor. In alegerea advertiserilor pe care afiliatii ii promoveaza, comisionul oferit la fiecare vanzare si reputatia sunt cele mai importante criterii de selectie. De asemenea, factori importanti sunt uneltele de promovare puse la dispozitia afiliatilor si categoria advertiserilor. Cele mai folosite metode de promovare sunt retelele sociale (61%), care au castigat teren in special in ultimul an si sunt accesibile unui numar mai mare de utilizatori de internet si promovarea prin intermediul motoarelor de cautare, prin SEO ( 40%) si PPC (27%), utilizate cu precadere de cei cu experienta in marketingul online. Tot retelele sociale sunt preferate de afiliati la capitolul canale online folosite in marketingul afiliat, intr-o proportie de 54%. Blogurile personale si site-urile cu continut de nisa completeaza acest Top 3.

In continuare poti sa vezi infograficul cu date preluate din primul studiu dedicat pietei locale de afiliere derulat de 2Parale, care include raspunsurile a 851 de afiliati romani, informatiile fiind colectate exclusiv online prin intermediul unui chestionar, in perioada 29 martie-28 aprilie 2013.

afilierea in romania

Poti prelua infograficul Afilierea in Romania 2013, folosind acest cod:

ghid email marketing
Solutia la care ai visat este aici

Inscrie-te pentru a castiga

Secretele vanzarilor prin email marketing

<a href=”http://www.silkweb.ro/blog/infografic-afilierea-in-romania-2013” title=”infografic trusted”><img src=”http://www.silkweb.ro/blog/wp-content/uploads/2013/09/afilierea-in-romania.jpg”  alt=”infografic afiliere in romania” title=”infografic afiliere in romania” width=”640” height=”3491”></a>

Afla cum sa ai pana la 130% mai multe vanzari prin marketing afiliat . Urmareste-ne blogul si pe viitor poti citi cateva articole interesante despre cum poti sa vinzi mai mult prin sistemul de afiliere oferit de 2Parale.

Vezi si alte infografice realizate de SilkWEB:

Cosmin Daraban

CEO la Gomag
18 ani experienta online
Din 2005 CEO & Cofondator SilkWEB & Gomag.
Scriu din experienta despre marketing in ecommerce,
optimizare rata de conversie, crestere trafic si vanzari (SEO, SEM & UX)
Implicat in lansarea si dezvoltarea a peste 650 de magazine online din nise diferite.

Comments

comments