Aproximativ 2 minute timp de citire

stop sopa pipa

Stim ca majoritatea dintre voi ati auzit zilele acestea de SOPA si PIPA , dar nu toata lumea stie exact despre ce este vorba cu aceste doua cuvinte, acronime sau mai corect legi (proiecte legislative date de guvernul american cu scopul de a opri pirateria pe internet).

SOPA – Stop Online Piracy Act (Legea Opriti Pirateria Online)

PIPA – sau Protect IP Act (Legea pentru Protectia IP-ului)

Care este scopul acestor legi ?

De a obliga firmele care ofera servicii de hosting sa isi modifice serviciile astfel incat sa nu mai permita propagarea domeniilor care gazduiesc in alte tari fisiere video, audio sau foto fara drepturi de autor.

Motoarele de cautare Google, Yahoo si Bing sunt obligate sa-si modifice algoritmii, astfel incat in rezultatele cautarilor sa nu mai afiseze siturile care gazduiesc fisiere fara drepturi de autor.

Operatorii de plati online sunt obligati sa inchida conturile paginilor care gazduiesc si comercializeaza materiale piratate.

Serverele de publicitate online precum Google AdSense, Microsoft adCenter sau Yahoo! Publisher Network sunt obligate sa nu mai livreze reclame pe acest tip de siteuri care ofera continut ilegal.

Acest proiect de lege l-a facut chiar si pe Mark Zuckerbeg , fondatorul Facebook, sa posteze pe Twitter dupa 2 ani de inactivitate, mesajul lui fiind acesta : “”Spuneti-le congresmenilor că vreti să fie pentru internet. Postarea mea Facebook este aici: https://www.facebook.com/zuck/posts/10100210345757211 ” , unde gasim urmatorul text :

ghid email marketing
Solutia la care ai visat este aici

Inscrie-te pentru a castiga

Secretele vanzarilor prin email marketing

“Internetul este cea mai puternica unealta pe care o avem pentru a crea o lume mai deschisa si mai conectata. Nu putem lasa legile prost gandite sa afecteze dezvoltarea internetului. Facebook se opune SOPA si PIPA si vom continua sa ne opunem oricarei legi care va afecta internetul.

Lumea astazi are nevoie de lideri politici care sa fie pro-internet. Am lucrat cu multi dintre acesti oameni timp de mai multe luni pentru a gasi alternative mai bune pentru aceste propuneri. Te incurajez sa afli mai multe despre aceste probleme si sa le spui congresmenilor ca vrei sa fie pro-internet”.

In acest grafic poti vedea cresterea interesului utilizatorilor fata de acest proiect care ar duce la cenzura informatiei pe internet.

Pentru a intelege mai bine care este treaba cu proiectele de lege SOPA si PIPA urmareste acet clip video

 

 

Comments

comments