Este stiut faptul ca toate campaniile SEO incep de la stabilirea cuvintelor cheie. Acestea reprezinta grupurile sau frazele de cuvinte dupa care cu totii ne dorim ca propriul site sa fie cat mai sus in afisarea rezultatelor la google.

Serviciile SEO asigura legatura dintre un site bine optimizat pentru anumite cuvinte cheie, motoarele de cautare si viitorii tai clienti.

Greseli din partea clientilor

Majoritatea clientilor din lipsa de cunostinta confunda meta tag-ul <title> cu <META name=”keywords” „>, acestia exprimandu-si dorinta in nenumarate randuri ca lista cuvintelor cheie oferite de ei sa fie prezenta acolo. Cei care au auzit prea tarziu de <META name=”keywords” „> isi exprima dorinta ca acele cuvinte sa fie listate in acea zona. Lucruri total gresite : google nu mai tine cont de meta keywords, nu este impresionat de o simpla insiruire de cuvinte cheie care incepe sa fie vazuta ca un SPAM .

Numele domeniului afacerii tale este indicat sa duca cu gandul la un brand, ideea esentiala este sa-ti creezi propriul brand. Daca inca mai auzi voci care spun ca este ok sa ai numele domeniului format din cuvinte cheie, ei bine acele informatii sunt de domeniul trecutului. Este important pentru clientii care cumpara de la tine sa-ti poata recomanda mai departe numele brandului, care este unic, astfel cei care aud de tine, vor cauta in Google numele tau, in locul cuvintelor cheie.

Exemplu: avand propria platforma de magazine online, SilkMart, clientii ne recomanda mai departe folosind acest nume gen: „cauta pe Google SilkMart si intra acolo”, EI NU SPUN „cauta in Google platforma ecommerce sau platforma de magazine online si intra acolo”, pentru ca la aceste cuvinte cheie, generaliste motorul de cautare afisaza mai multe rezultate, inclusiv ale concurentilor.

silkmart in google

Titlul paginii web este urmatorul factor important pentru optimizarea unui site. Acesta este primul vazut atat de catre motoarele de cautare, cat si de catre utilizatorii acestora. Mai jos se da un exemplu concret cu explicatie.

Implementarea cuvintelor cheie in <META name=”description” content= „> – este are o importanta ridicata pentru vizitatori, acest lucru duce la cresterea ratei de click (CTR).

Continutul este factorul principat care trebuie optimizat utilizand cuvintele cheie. Aici deja majoritatea clientilor incep sa abandoneze si sa nu mai vina cu sugestii.

In procesul de optimizare a paginilor web , este foarte important sa avem mereu informatii noi si de calitate, relevante cu produsele / serviciile oferite pe site. Cuvintele cheie trebuie extinse, prin folosirea acestora la singular sau plural, sinonime si alte artificii de acest gen. Tot aici conteaza foarte mult si densitatea cuvintelor utilizate si modul de afisare al acestora in pagina.

Cuvant cheie VS grupuri de cuvinte cheie

Firma noastra sugereaza optimizarea unui site pentru a transforma vizitatorii in clienti. In majoritatea cazurilor optimizarea si promovarea unui site pentru un sigur cuvant cheie genereaza doar trafic mai mult , nu neaparat si vanzari. Grupurile de 2-4 cuvinte cheie convertesc mai multi vizitatori in clienti.

Exemplu: cuvantul „imobiliare” – este foarte cautat , foarte bun pentru a generea trafic pe un site, dar pentru o agentie imobiliara dintr-un oras nu ii este de foarte mare ajutor, in timp ce „imobiliare + nume oras” sau „agentii imobiliare + nume oras” ii va genera un trafic targetat, vizitatorii intrati in site dupa aceste cautari fiind direct interesati de acele servicii.

Cum alegeti cuvintele cheie pentru un site ? Cate cuvinte folositi cand utilizati motoarele de cautare ? Optimizati singur site-ul sau alegeti o firma specializata in servicii seo ?

Cosmin Daraban

Comments

comments