Aproximativ 6 minute timp de citire

Video-ul este un mijloc de comunicare cu un impact masiv, o combinatie de text, imagini si miscare care incita, trezeste curiozitati si cel mai important, convinge. Video-urile ofera informatii intr-un mod diferit, capteaza audienta, le retine interesul si ofera un grad inalt de incredere, lucru foarte important in vanzari.

Vanzarea in sine este scopul ultim in e-commerce, insa exista foarte multi factori care influenteaza procesul de la un prim contact cu magazinul online, la achizitie. Cumparatorii online fac cercetare, cauta, compara, analizeaza, incercand sa ia o decizie. Daca iau decizia sa cumpere din magazinul tau online sau din magazinul unui competitor, depinde de tine.

Cumparatorul online cauta sa se educe, sa gaseasca toate informatiile de care are nevoie despre un produs anume, inainte de a trece la cumparare. El trece prin mai multe etape, verifica, preturi, recenzii, compatibilitati. De asemenea compara continutul site-ului, datele despre produsele pe care le oferi, imagini de calitate cu produsul, o descriere detaliata sau un video care prezinta produsul.

De ce sa am video-uri in magazinul meu online?

Pentru ca te ajuta sa vinzi. Printr-un video vizitatorii te tin minte mai bine, iesi in evidenta din marea de retaileri online, si cel mai important, cu ajutorul unui video, vizitatorii cumpara mai multe produse, vad mai multe, afla mai multe si devin mult mai susceptibili spre achizitii multiple. Video-ul este o alta forma de continut, una care atrage atentia si cu ajutorul caruia vizitatorii petrec mai mult timp pe site-ul tau, video-ul reprezinta un plus de incredere pentru vizitator, un plus care este un pas in directia vanzarii.

Zicala e, o poza valoreaza o mie de cuvinte, insa potrivit unui studiu, un minut de video valoreaza 1.8 milioane de cuvinte.

De cate cuvinte avem nevoie pentru a convinge pe cineva sa faca o achizite?

Continutul e totul in e-commerce, fara continut de calitate ajungi in capatul listei, nu doar din punct de vedere SEO, dar si din punct de vedere a modului in care vizitatorii te vad pe tine ca si brand si ca si magazin online. Oferind continut exclusiv, continut personalizat, schimbi modul in care te vede audienta, modul in care relationeaza cu tine si increderea pe care sunt pregatiti sa ti-o ofere.

Am creat pentru clientii nostri video-uri pe diferite tematici, pentru promovarea produselor lor, pentru educarea publicului, cresterea brandului si pentru oferirea de continut de calitate. Aceste video-uri au fost distribuite pe Youtube si pe Facebook, cu un impact natural mare. Oamenii iubesc video-uri, nu doar pentru ca le ofera ceva diferit, dar pentru ca interactioneaza cu ei la un cu totul alt nivel.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jXmxp9kzmq4[/youtube]

Continutul Video si SEO

Google se uita la foarte multe lucruri in momentul in care determina credibilitate si relevanta unui site. Modul in care te vede Google determina modul in care te vor gasi potentialii tai clienti. Pe parte de SEO, un video este un avantaj care, oferind un plus paginilor de produse/categorii in rankare. Si stim cu totii, o rankare mai buna, inseamna trafic mai mare,  si implicit o potentiala rata de conversie mai mare.

Un studiu realizat de Invodo, o companie de cercetare, a aratat ca  sansele ca vizitatorii sa revina pe site cresc cu 45% daca acel site are si video-uri cu produse. Iar cand vizitatorii revin pe site-ul tau, Google primeste un semnal ca site-ul contine contine informatii valoroase. In acelasi studiu realizat de Invodo s-a aratat ca 52% din consumatori au distribuit un video cu produse. Imaginile sunt bune, au impact textul este bun, informativ dar un video va fi distribuit mult mai repede, iar acest lucru conteaza in SEO si nu numai.

ghid email marketing
Solutia la care ai visat este aici

Inscrie-te pentru a castiga

Secretele vanzarilor prin email marketing

Continutul video si vizitatorii

E-commerce-ul se bazeaza foarte mult pe incredere, pe increderea pe care o prezinti si pe modul in care te vad vizitatorii. Video-urile calitative cu produse imbunatatesc modul in care arata site-ul tau, cresc imaginea de ansamblu si schimba modul in care se simte vizitatorul, contribuind enorm la educarea acestuia spre vanzare.

Video-ul este un bun cu un impact mare asupra comportamentului vizitatorului, motivandu-l sa cumpere acel produs, si la fel de important, motivandu-l sa revina pe site pentru cumparaturi viitoare. Dintr-un video poti sa afli aceleasi informatii pe care le gasesti intr-un text,(un text destul de lung) insa video-ul cu siguranta il vei tine minte mai bine, cu siguranta va avea un impact mai mare asupra ta. Nu e vorba de “cumpar de aici pentru ca au video-uri” e vorba de plusul de valorare pe care acel video il ofera, un plus, un pas, spre conversie.

video pe facebook

Puterea de conversie pentru un video este mult mai mare fata de cea a imaginilor sau a textului, un video de minut, 1.8 milioane de cuvinte, cate lucruri poti sa spui cu atat de multe cuvinte? Prin informatii mai complexe, mai viabile si mai usor de digerat creezi un drum mai scurt, de la vizita la vanzare.

Continutul video postat pe Youtube

Nu in ultimul rand video-urile iti ofera o prezenta substantiala pe o platforma des ignorata de retailerii online, Youtube. Cu mai mult de 1 miliard de utilizatori si miliarde de vizualizari in fiecare zi, Youtube este o platforma excelenta pentru promovare pe parte de e-commerce. In fiecare an numarul orelor vizualizate pe Youtube cresc cu 50%. Ce ne spune asta? Oamenii adora video-urile, asa ca de ce sa nu oferi si tu continut pentru ei?

Citeste si  Cum Folosim YouTube In E-Commerce

Continutul unui video poate fi divers, informativ si educativ, poate fi despre un produs, despre caracteristicile sale, despre modul in care se foloseste etc, dar poate fi folosit in acelasi timp pentru a promova o gama de produse, o campanie anume, o promotie, pentru a promova magazinul sau brandul in sine. Aceste video-uri reprezinta un continut exclusiv care ofera acel ceva in plus de care e nevoie deseori pentru ca un vizitator sa aleaga magazinul tau online si nu al concurentei.

Posibilitatile creative pe parte de video sunt enorme, se potrivesc pe orice nisa, pe orice tip de e-commerce, pe orice produs. Contribuie la SEO si reprezinta elemente perfect de share pentru social media, viraj videos fiind un trend de impact si in e-commerce. Poti sa ai video-uri direct in site, pe canalul tau de Youtube, pe Facebook, pe Vimeo, pe o multime de platforme, de unde acele video-uri pot fi distribuite redistribuite pentru a atinge o audienta enorma. Atingi clienti noi si iti fidelizezi clientii actuali.

Despre modalitatile de a promova video-urile tale pe YouTube si a le integra corect in campaniile tale de remarketing cu liste unice si alte functii si combinatii puse la dispozitie de Google, o sa vorbim intr-un viitor articol.

Comments

comments