Pentru ca buna dezvoltare a comertului online nu este posibila fara increderea consumatorului, aceasta trebuie „castigata” si promovata de catre comercianti, in cazul nostru de catre magazinele online.

TRUSTED.ro – ce este ? ce reprezinta ?

TRUSTED este programul national de certificare a magazinelor online din Romania, infintat in 2011 de catre trei entitati neutre din punct de vedere al implicarii directe in activitatile de e-commerce ( Gala Premiilor eCommerceLegi-internet.ro și Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România). Scopul Trusted.ro este acela de a asigura clientul oricarui magazin online, faptul ca acesta respecta legislatia in vigoare si standardele impuse de acest program.

Despre GPEC, cititorii blogului nostru au mai aflat cateva informatii in articolele trecute.

Legi-internet.ro este un proiect de promovare a legislatiei in domeniul Internetului initiat de catre Bogdan Manolea in 2001. Site-ul  reprezinta un punct unic de informare cu privire la noutati, legislatie, jurisprundenta din Romania si straintate cu privire la domeniul dreptului tehnologiei informatiei.

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania a fost infiintata in anul 1990, fiind prima organizatie neguvernamentala cu preocupari in domeniul protectiei consumatorilor. Din anul 2005 APC Romania este organizatie de utilitate publica.

Cum ajuta TRUSTED comerciantii online ?

In primul rand indeplinerea standardelor impuse ii asigura identificarea si rezolvarea problemelor de ordin legal care sunt sau pot sa apara in timp.

Pe urma : „Din rezultatele chestionarului administrat în 2008 de echipa Link 2 eCommerce pentru consumatori a rezultat că 85% dintre cei care cumpără online şi 65% din cei care nu au cumpărat încă pe Internet, ar avea încredere mare şi foarte mare într-un site de comerţ electronic care ar afişa o marcă de încredere.

Mai mult decât atât, potrivit Studiu Comerț Electronic 2010, procentul celor cărora le-ar crește încrederea într-o măsură foarte mare în magazinele online certificate de o entitate neutră, a crescut semnificativ – cu peste 12 procente.

Vezi aici lista intreaga de avantaje pentru comercianti.

Cum ajuta TRUSTED consumatorii online ?

Analizand informatiile prezentate mai sus si obsevand faptul ca marca TRUSTED.ro apare pe magazinele online de incredere, consumatorii pot fi siguri de urmatoarele lucruri:

– siguranta indeplinirii conditiilor legale ale unui magazin;

– faptul ca magazinul este de incredere si are o anumita experienta (avand in vedere faptul ca marca de incredere se ofera numai dupa 6 luni de activitate a unui site.)

– accesul la o baza de date de magazine certificate;

– accesul la anumite informatii despre magazine (datele de contact, procesatorii de platii, zone de livrare, contractul cu consumatorul etc.)

Ce standarde trebuie indeplinite pentru a obtine marca TRUSTED ?

1. Magazinul online prezintă pe site-ul său sau printr-un link de pe prima pagina informațiile de contact, conform legislației în vigoare (magazinul declară pe propria răspundere că informațiile de contact afișate pe site sunt corecte).

2. Magazinul online publică explicit (de pildă, în Termeni și Condiții) o notă privind dreptul de autor asupra conținutului de pe site și indică o adresă de email pentru raportarea cazurilor încălcării drepturilor de autor.

3. Magazinul online declară explicit că produsele comercializate nu sunt contrafăcute.

4. Magazinul online declară pe propria răspundere (odată cu acordarea certificării TRUSTED) că nu va trimite mesaje comerciale nesolicitate (spam).

5. Orice newsletter sau mesaj periodic trimis de către site va conține datele de identificare ale transmițătorului, precum și o procedură de desubscriere validă.

Cei interesati pot vedea intreaga lista.

SilkWeb si TRUSTED Pentru Clientii Nostri

 Avand in vedere faptul ca platforma noastra de e-commerce are implementate toate standardele si informatiile legale, dar si codul de bune practici in comertul online, iar procesele de functionalitate pentru client se desfasoara fara probleme, am realizat un parteneriat cu TRUSTED.ro , prin care clientii nostri beneficiaza de :

– discount de 15% la Trusted.ro – 100 de euro in loc de 120 euro, suma initiala de platit fiind 10 euro in loc de 30 de euro
– verificare site la momentul dorit (inainte de 6 luni), doar afisarea marcii se face la exact 6 luni vechime.
– Sigla pe Trusted.ro in sectiunea Parteneri
– Acces la Forumul Trusted.ro cu toate magazinele inscrise

Tu ce parere ai despre marca de incredere TRUSTED ?

Cosmin Daraban

Comments

comments